Personal Views

The CNN Visit

Minggu lalu tengah siang bolong, sekretaris gue si Risma main lempar aja sebuah ‘call’ ke ruangan gue. Miss Judes beraksi kan…

Me : “Siapa Meh?”
Risma : “CNN Mbak Win!”

What? Wait? Who?

Eh beneran lho.

“Hi Ligwina this is Kathy from CNN!”

Ok, gue sih rasanya kayak jalan di atas awan kali ya (emang kayak apa Win? hahahah). Tapi gue masih berpikir ini lagi dikerjain. Seperti waktu Ronal gangguin gue di TawCo dengan tawaran ngaco bikin plan untuk duit korupsi.

Tapi ternyata ini beneran.

CNN sedang membuat sebuah liputan tentang… INDONESIA! Kebetulan aja gue termasuk salah satu yang akan diliput. Dan hadirlah mereka di kantor QM Financial! OMG!

sara_sidner_and_kathy_quiano_getting_ready_for_the_interview.jpg

qm_senior_team_wina_teguh_ajo_fitri_with_cnn_cameraperson_charlie_miller.jpg

Asli gue salting! Dan gue kan gak pernah salting depan kamera hahahah… I’m have been trained properly thru live shows at SUNTV and HardRockFM and CosmopolitanFM. Tapi kali ini pake bahasa Inggris pula… jadi siap2 aja ya kalo bahasa Inggris gue sangat belepotan depan CNN hahahahah malu deh!
giggles_with_sara_sidner.jpg

Topik bahasannya seru juga sih tentang female entrepreneurship in Indonesia! Woohoo!

Berikut sedikiiit aja tentang interviewnya yang gue masih inget ya!

Sara : “What is Success?”
Me : “Success is being happy at whatever you do. To me this morning success is not about having CNN coming over. But the feeling of successful is when my kids LOVE the costumes I arranged for them for the Book Week Parade at School. So success is like being inside happiness. Business wise I dont think we’re successful yet coz every year we do something new and the next new thing to do is much better than what we achieve today.”

Sara : “How many jobs do you have?”
Me : “I’m guest speaker at radios & TVs, I write financial articles, public speakers for corporate seminars, I’m a mother, and a wife, I’m also CEO of this company, I’m also a financial planner. Hey that’s 7!” (we laugh together)

Sara : “How do you manage time?”
Me : “I start very early at 4 or 5 then prep kids for school, breakfast at home then go to work around 9 or 10. or sometimes noon. Sometimes I get to the office by 12 but that doesnt mean I dont work. I’d probably finish 6 articles between 8-12. I work on average 14 hours a day. But I’m trying to balance it by having regular free day every now and then. So if I work weekends, Mondays I will be off or working at home or at least go home early. And we do lots of holidays, at least 4 x a year.”

Sara : “What does it take to be young and successful? Long hours?”
Me : “Not really. You gotta find what you’re passionate about. (di sini gue rada blurr karena dia nanya ‘young’… I mean… ‘young’??? wakakakak mamak mamak ini woi!) You need to look back at what you really are and aware about yourself. For example I have been the treasurer of all activities I joined since elementary school. So all my school friends are not surprised I become a financial planner.

When I was in highschool I wrote down in a school magazine that I wanted to become a business woman who works with people’s money. I didnt even know there is this profession of financial planner.

I believe God leaves the clues in our lives. Also… after you find you passion, you need to become great at it. My best friend Rene Suhardono is a career coach and he says “Great money follows great work” I have proof to that!”

Habis itu ngomongin Stronger Middle Class Indonesians!
Sambil pengen nangis karena bisa ceritain ke CNN betapa hebatnya orang-orang muda Indonesia yang sudah gue pernah temui dan bisa punya kondisi keuangan yang sehat dan orang-orang inilah yang akan jadi tulang punggung kemajuan Indonesia di masa depan.

Habis itu kami ajak juga tim CNN ini untuk hadir di acara Financial Clinic 87.6 Hard Rock FM sambil ngobrol dengan Bayu Oktara & Ary Kirana.

Senang sekali rasanya hari ini.
Nobody can take the feeling of CNN visit away…
(walopun habis itu ada insiden di DragonFly :p but that’s not important enough for a blog *wink*)

everyone_in_their_best_batiks-1.jpg

Kayak mimpi lho bisa ceritain MISI besar ini ke sebuah media internasional. I have so much to be grateful for :) I am just a regular girl who speaks too much and God knows exactly what I need in life.

Thank you CNN team : Sara, Kathy, Charlie, Andy, Nisha For making a fab day for me. Tayang gak tayang, di-interview gitu cukup bikin gue melayang heheheh…

Cheers

Lig

TOPICS


Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Daftarkan email Anda untuk update terbaru dari QM!

Contact Us

Grand Wijaya Centre Blok A no.3-4
Jl. Wijaya II, Pulo-Kebayoran Baru, Jakarta Selatan.

Anda juga dapat menghubungi kami melalui:
WhatsApp/SMS/Call: 08111500688
Email: info@qmfinancial.com

atau silakan isi form kontak berikut:

    Berkarir bersama QM

    QM Financial memiliki mimpi mewujudkan masyarakat yang memiliki literasi keuangan agar berdaya secara finansial. Anda dapat mengirimkan CV dan menceritakan kenapa Anda tertarik untuk bergabung dengan kami serta bagaimana cara Anda dapat berkontribusi melalui surel ke hr@qmfinancial.com

    Keep in Touch